a

15 października 2025 r. uczniowie z klasy 2b w ramach promocji zdrowego żywienia samodzielnie przygotowali pyszne drugie śniadanie z przyniesionych ze sobą produktów.

Dzieci dobrze wiedzą, że, aby przystąpić do działań kulinarnych, należy dokładnie umyć ręce i założyć fartuszki. Uczniowie przypomnieli sobie zasady bezpieczeństwa, których należy przestrzegać podczas posługiwania się nożem, po czym wszyscy przystąpili do przygotowania stanowisk pracy i zabrali się do pracy. Zadanie wykonali doskonale. Kanapki były nie tylko smaczne i zdrowe, ale też pięknie ozdobione. Okazało się też, że dzieci jednak lubią warzywa, a najlepiej smakują kanapki wykonane własnoręcznie, dlatego nawet największe niejadki zjadały swoją porcję z apetytem.

Drugoklasiści przy robieniu kanapek kształciły odpowiednie nawyki żywieniowe, dbałość o higienę podczas sporządzania posiłków oraz rozwijały kreatywność i wyobraźnię.

a

Elwira Walas, Wioleta Wełpa

a

a

a

Copyright © 2020

Skip to content